Болки във врата, гърба, кръста и в таза

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
BUTTON_POST_REPLY
Д-р Руйчев
МненияCOLON 124
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Болки във врата, гърба, кръста и в таза

Мнение от Д-р Руйчев » Сря Фев 08, 2017 11:37 pm

Огромно количество хора /до 60 %!/ поне веднъж са имали пристъп на болки,схващания, сецвания или навяхвания от този тип. 40-45% от случаите са хронични. Противно на приетото от невролози, неврохирурзи, ортопеди, ревматолози и физиотерапевти НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА УВРЕДА НА ГРЪБНАКА, а на меките тъкани - залавяния за костта, сухожилия, мускули или неправилно разпределение на тежестта на тялото и локална преумора. В 30% от случаите на такива болки произходът е страхови, тревожни и депресивни неврози, като обектът - скелет и мускули - е само екран за прожекция на неблагополучие породено в психиката... И няма кой да каже на тези страдащи: ВАШАТА БОЛЕСТ Е ГРАВИТАЦИОННА! Защото изброените специалисти не са чували този подход, нито са го учили, а може би и не ги интересува ... Ето защо безспорно при нас всичко е по-друго - първо има какво да се научи! А после ще почне и ползата, но много по-трайна от отровата на всяко лекарство.
Написах това защото не изтърпях да слушам "обясненията" за 17 годишен младеж от такива "специалисти", че бързият растеж на гръбнака му/ 10 см за 1 година /не е "нищо страшно", въпреки, че го боли! То с възрастта му щяло да премине... Това е пълно невежество какво трябва бързо да се направи и как гръбнакът да се закрепи! А последиците от пропуска могат веднага да Ви ги кажат всички страдащи посещаващи viewtopic.php?f=2&t=15
viewtopic.php?f=2&t=143
viewtopic.php?f=2&t=77

Трижди съм убеден в това, което казвам и в това, което правя! Успех ви желая!

Д-р Руйчев
МненияCOLON 124
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: Болки във врата, гърба, кръста и в таза

Мнение от Д-р Руйчев » Сря Фев 22, 2017 4:32 pm

Госпожо, затова Ви отговарям и тук: ДА, точно тези оплаквания много добре се повлияват при нас! Хората научават много добре как и защо болят кривите стойки, натоварвания и движения и как могат да поправят това. Всичко описано в сайта по темата е важно и вярно. Колкото до "танца на вентузите" той си има своето място в профилактиката и поддръжката на гърба и меките тъкани. Така че не се бойте да опитате. Успех!

Д-р Руйчев
МненияCOLON 124
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: Болки във врата, гърба, кръста и в таза

Мнение от Д-р Руйчев » Съб Фев 25, 2017 11:34 am

Да, аз съм лекар, Анестезиолог. А не някакъв "акупунктурист", което не винаги е ясно какво значи, защото има стотици школи и подходи за акупунктура... Отделен въпрос е, че повечето "практици" не познават нито една от тях като НАУЧНА ШКОЛА - ТОЕСТ РАЗБИРАНЕ, ТЕОРИЯ. Те познават анатомични точки - ама как и защо се комбинират е тъмна Индия... Затова в сайта подробно описах няколко от Школите, които прилагаме. Разбира се прилагаме и всякакви методи на инжекции, анестезиологични блокове и прочие... Не ги споменаваме защото при хронична болка те уви не са подходящи! Можете да се уверите ако погледнете докладите ни пред Международните Конференции по Болката в последните 10 години у нас.

Д-р Руйчев
МненияCOLON 124
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: Болки във врата, гърба, кръста и в таза

Мнение от Д-р Руйчев » Нед Апр 09, 2017 4:56 pm

Благодаря за подсказката на "лични"! Съгласен съм, че според други мои писания в сайта и форума, ТУК трябва да уточня -промените в гръбнака, в т.ч. и в междупрешлените странични ставички са по-скоро конструктивни. Изменило се е донякъде твърдо вещество - конструкцията на скелета. Това което виждат скенер, рентген или Магнитен резонанс. Хрущялните промени са по-меки и са полуфункционални - по-малко се виждат, но са много важни при болка от движение или схванатост. А най-болезнени са мекотъканните мускулни, сухожилни, залавно тъканни разстройства, които са чисто функционални - все едно лявата пружина на гърба се преразтяга заради дясната! Това е най-многобройният вариант, съответно най-важният за лечение, преди да започнат вкостявания на променените тъкани. Лошото за болният е, че истинското лечение на този етап изисква от него много усилие да се самоовладее и да коригира каквото е нужно в навиците донесли болестта... Но е най-печелившият вариант в крайна сметка. Въпреки, че и при настъпили костни промени същите автокорекции помагат много!

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта