НОЩНО НАПИКАВАНЕ

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
BUTTON_POST_REPLY
Д-р Руйчев
МненияCOLON 127
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

НОЩНО НАПИКАВАНЕ

Мнение от Д-р Руйчев » Пон Ное 26, 2018 5:26 pm

Напоследък зачестиха обажданията за деца с нощно напикаване. Разтревожени майки питат вярно ли е, че лекуваме такива случаи с лазер?! Някъде в мрежата доволна майка споделила такова съобщение. Да, вярно е. Но истината е, че ги лекуваме с пунктура, психотерапия и обучение в самоконтрол. Може да е акупунктура/най-добре при деца над 9-10 г.!/, лазерпунктура и аурикулотерапия. Решаващ е избора на комбинацията от точки за въздействие, инструментът е после. Широка вариабилност, защото едно е 5, а друго 15 годишно дете. Имахме дори 15 г. момиче, което трябваше да се зажени вече/по етноправилата на семейството му/, а това беше пречка! Слава Богу, справихме се успешно. Да чукнем на дърво дотук резултатите ни са много добри! Но скъпи майки, дайте си сметка какви разлики има от случай до случай и не ме карайте за един миг по телефона да ви давам обещания вместо да прочетете https://bolka.bg/bg/aboutpain/kakvo-e-n ... o-lechenie и https://bolka.bg/bg/about/nai-chesto-zadavani-vprosi И не се изненадвайте, че децата ви тук ще бъдат ЛИЧНОСТИ участващи в своето лечение!

Д-р Руйчев
МненияCOLON 127
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: НОЩНО НАПИКАВАНЕ

Мнение от Д-р Руйчев » Вто Мар 26, 2019 9:38 am

Здравейте, Василке!Когато звъннахте бях с пациент и сега Ви отговарям, както обещах. Да, през декември - януари имахме 3 дечица, които се освободиха от това неприятно състояние. Благодарение на разговорите тука, във форума. Направи ми впечатление обаче, че 12-13 годишните към основната причина вече имат и отражение от родителските конфликти, а родителите им живеят не леко! Може би това мое впечатление е заострено и от детските психолози, с които работя. Както е известно човек вижда това, КОЕТО ЗНАЕ. Сега, като знам това обстоятелство и си обяснявам защо след като за първи пъти в живота си децата спят СУХИ 20-30 дни, изведнъж има 1-2 вечери на провал... Необходимо е дълго и внимателно спазване на правилата и да имате 1 на ум, че където е имало проблем, стресът може да провокира инциденти по-лесно. Но това не е идстински рецидив, а съпротива на отиващата си болест. Успех на всички! Обичайте се в семейството и си прощавайте от сърце - тогава животът ви се отплаща...

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта