Какво скриват за дисковата болест?

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
Д-р Руйчев
Posts: 135
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Д-р Руйчев »

Г-не, разбирам Ви! Щом има място за диалог може да има и полза. Стана доста дълго, но има 3 пункта за уточняване.
1. Уви, образните техники показват морфология, а не функция и това е вярно! Функцията трябва да се "види" от лекаря. Не мога да отговарям нито за колегите медици, нито за шарлатани, нито за конспиратори.
2. 30 години съм бил анестезиолог в операционна. Гордея се с модерната "остра" медицина в която съм работил! Тя е плод на технологиите. Но в хроничната сме на нивото след Хипократ - в биологията много малко сме напреднали и още по-малко можем да управляваме процесите. Тук технологичният подход само имитира. Затова и при съставянето на "златни протоколи" на едно лечение не трябва да се предоверяваме на апаратите. Решава винаги ЧОВЕКЪТ.
3. Болката е кръстопът между тяло и психика! Смея да твърдя, че цял живот съм работил и психотерапевтично! Имам дори патент от 1984г. по въпроса. Не бих си позволил да ятрогенезирам хората, още повече масово и то със страх. Напротив "технологичната медицина" затова е теоретично примитивна, защото не може да се съобразява с психиката. Впрочем тя не се справя и с природните закони, нещо което докладвах тези дни на Конференция за Болката и може би ще кача видеозапис в БОЛКА И НАУКА на сайта.
А на Вас още веднъж желая здраве!
Д-р Руйчев
Posts: 135
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Д-р Руйчев »

Отговарям на лично писмо в сайта:
Да,скриват всяка алтернативна информация! Сиреч всичко, което като информация носи съмнение, че въпросът трябва да се реши с хапчета или операция! Толкоз. Наскоро, покрай шумният вирус, може би сте чули, че толкова много политика и финансово управление намесени в здравни тълкувания, със сигурност изкривяват МЕДИЦИНСКИТЕ факти. При дисковата болест има две доказателства - досега твърдяха, че опиатите могат да премахват хронична болка, НО практиката го отхвърли. Второто е, че неврологичните и неврохирургични пътеки по Договор с Касите ПО СВЕТА, се считат за доказан метод на лечение! По договор, а не по широко медицински търсения. Е, да ама вече осем години доказателствата на Американската медицинска асоциация не се обсъждат,а съществуващите добре платени "пътеки" не вършат работа. Кой го прави, защо и от какъв интерес не знам! И отговорът не е БИОЛОГИЧЕН, тоест медицински.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest