Защо трябва човек да се лекува САМО ЦЯЛОСТНО /холистично/

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
Post Reply
Д-р Руйчев
Posts: 138
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Защо трябва човек да се лекува САМО ЦЯЛОСТНО /холистично/

Post by Д-р Руйчев »

КОПИРАМ ТОВА ОТ САЙТА, ЗАЩОТО СКОРО ПАК ИМАХ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ...

ПАТОЛОГИЧНИ ПОРТРЕТИ
КАКВО Е ДА СЕ ЛЕКУВА “ЦЯЛОТО” У ЧОВЕКА?

Г-жа Х.Х. – 76години, 164см, 94кг. Гръмогласна.

Хиперактивна, но театрално увисва в ръцете на близките, които я въвеждат в кабинета. Идва за болки в гърба. Но май я болят краката. И най-лошото не смее да се изправи на коленете си – паднала у дома върху тях и “лежала три часа” докато някой я намери.

Интересно, как няма синки по коленете при падане с такова тегло?! Има рентгенови снимки на стари компресионни фрактури /сплесквания на прешлените от остеопороза/. Известна болница предлага веднага да оперира гръбнака. Иначе можела да се парализира или напикава. Или и двете. Оценката на оперативният и анестезиологичен риск обаче е много висока – прекаран инфаркт и белодробна емболия след друга операция. Прогнозата да се подобри качеството й на живот с тази операция е доста съмнителна. Тогава? Съгласно нашите правила тя трябва да се съгласи с Хартата на лекувания – тоест да се бори за физически контрол над тялото си и за емоционален баланс. Отговорът е театрално ДА. След което не се и опитва да се качи на манипулационната кушетка…

Най-накрая е легнала и сме сами. Коленете работят нормално за възраста, имат сила и нямат особени болки. Дори, предизвикана, се изправи сама и бавно закрачи – нещо което не можеше да направи с помоща на двама души… Разбира се, ако има пареза на гръбначните нерви това би било невъзможно! Час по късно пред дома си тя отново се свлича в ръцете на децата си. “Коленете не издържали”.

Жената има много сериозен проблем. Непреодолим! Само че житейски. Зет ѝ ипотекирал жилището – нейното и на децата му. Съвсем скоро след това загинал и оставил неизплатими дългове. Както казва тя:"Като видя внуците сега, не мога и да умра спокойна!"

Ситуация без изход. Свикнала да се справя и да командва Х.Х. се свлича. Психолозите казват – тялото вика за помощ, заради психиката.
Сега, представете си тази жена И ОПЕРИРАНА !?
Д-р Руйчев
Posts: 138
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Защо трябва човек да се лекува САМО ЦЯЛОСТНО /холистично/

Post by Д-р Руйчев »

Отговарям на запитвания, покрай темата! Да, хора с паник атаки може да са доволни от посещение при нас. Защо ли?! Холистичен преглед и консултация тук, значи да се опознае историята на щитовидната жлеза и сърцето едновременно, да се прегледат резултатите от изследванията им, и всичко това да се разгледа още веднъж през емоционалният профил на пациента. Да, заместват се 2-3 специалиста, които по отделно никога не биха отделили толкова време за един човек, нито имат опит от анализ на ЦЯЛОТО. Чак след този анализ, заедно с пациента, се избира посоката на терапия.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest