Болка за бебе

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
Каката

Болка за бебе

Post by Каката »

Болката ми е за дете! Включването в програмите ин витро изискват предварителни диагнози, за да бъдат оправдани... За парите да не говорим - явно трябва да си решен на всичко! А има много жени на границата между има и няма причина да не зачеват, като дори някои от изследванията като контрастна снимка на тръбите съм чувала, че носят риск сами по себе си. Тогава? Откъде да почна и къде да отида? Болка ми е и че партньорът ми иска дете, но не е много склонен от постоянно мъкнене по доктори...
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Д-р Руйчев »

Уважаема г-жо, благодаря Ви, че ми изпратихте и лично съобщение :!: Мисля, че разбирам болката Ви макар тя да е в по-широк смисъл от онези болки заради които най-често посещават сайта ни... Но аз пък съм работил дълги години в "Майчин дом" София /още от времето когато беше Национален Институт по Акушерство и гинекология/ и темата за женското здраве, зачеването и раждането ме е докосвала буквално в хиляди аспекти! Нали разбирате, че най-известните сега експерти ин витро са ми били колеги от времената, когато са специализирали, после съм им давал упойки за всевъзможни процедури, така че нееднократно сме обсъждали различни проблеми и съдби. Мога да Ви кажа, че андролозите /лекарите по мъжка фертилност/ и сексолозите като д-р П. Величков също бяха в нашата болница, така че и от тях съм научил доста - например за инертността на мъжете да приемат съучастието си в проблема... По-късно моят задълбочаващ се интерес към Китайската медицина ми даде шанс да се убедя на практика какви сили притежава тя точно в тези случаи между "има и няма причина" за бездетие! Уверявам Ви, че подходът към жената, двойката и проблема е наистина хармонизиращ, успокояващ и подкрепящ, затова започнах да събирам много скъпи за мен снимки на дечица! :) Разбира се напоследък акупунктурната асистенция на зачеването ин витро стана рутина и аз с удоволствие се отзовавам на онези гинеколози, които изпращат пациентки в такъв момент! Виж тук http://bolka.bg/bg/aboutpain/kakvo-osht ... a-medicina
Накрая позволете ми да споделя едно мое лично впечатление от съвременните двойки, което е откровено до болка! Не съм против съжителството на семейни начала, но в лечението на фертилността при такива двойки, понякога имам резерви към мъжкото участие... И не за друго, а защото с брачният си подпис сякаш мъжът декларира "формалното" си решение за деца, след което ако му се наложи отива и на лечение за това. В небрачният случай мъжът всеки път отивайки на лечение трябва отново и отново да декларира своето решение за дете. А не винаги е в духа на природата му...
Лейзи Лейди

Re: Болка за бебе

Post by Лейзи Лейди »

Извинете, но какво точно ще ми предложите с тази "китайска медицина"? Преглед, процедури, или?
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Д-р Руйчев »

Г-жо, ще се опитам да бъда кратък, но ясен доколкото мога. Казвам "Традиционна Китайска Медицина" защото имам предвид един огромен комплекс от биологични принципи и знания подредени в наука наречена Таоизъм, които са базата за тази Медицина. Те са различни от познанията на Конвенционалната медицина, с която ние сме отраснали. Ако кажа "акупунктура" няма да бъде нито вярно, нито точно! Защото:
първо - ще се направи "диагноза" на някакво смущение в баланса на организма Ви, което след намесата ни може да изчезне;
второ - ще се дадат таблети с екстракти от китайски билки съответно за Вас и ако трябва за партньора Ви;
трето - не всяко иглоубождане е акупунктура, нали? Дори не е въпросът "да познаваш точките"! Това е задължително, но те са като клавишите на компютъра - не вършат работа, ако не познаваш и програмата, която ти трябва. :geek: А ние се стараем да следим именно "програмите" Ви за смутена детеродна функция. Повтарям: ФУНКЦИЯ, а не повредена анатомия. Анатомията се оперира, функцията се коригира. При това предимството на тази медицина е, че по естествен път хармонизира цикъл, лигавица и защитни секрети и затова съчетаването с нея УДВОИ резултатите на метода ИН Витро. Имахме двойка с четири неуспешни имплантации на чудесни собствени ин витро ембриони. За петият - предварително решен да е последен опит! - дойдоха направо преди изваждането на яйцеклетката и с три сеанса ембрион, лигавица и майчин организъм се "спогодиха" :P Вече са в 6-7 месец.
Разбира се много други жени идват при нередовен или болезнен цикъл, за баланс при отделни хормонални смущения и прочие. Надявам се, че горе-долу Ви отговорих.
Jordanova
Posts: 1
Joined: Tue Jan 25, 2011 9:18 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Jordanova »

Здравейте, д-р Руйчев!
Аз имам проблем със забременяването поради сраствания и запушване на фалопиевите тръби, които се дължат на хронични възпалителни процеси.
1.Възможно ли е акупунктурата да повлияе и възпрепятства следващи възпаления в тази област на тялото и необходимо ли е процедурите да се повторят след известно време?
2. Възможно ли е акупунктурата да стимулира и увеличи кръвообращението в малкия таз като съпътстваща терапия по време на инвитро процедури като допринесе за израстване на по-голям брой яйцеклетки, годни за оплождане?
Благодаря Ви предварително!
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Д-р Руйчев »

Да, възможно е противовъзпалително въздействие и задвижване на кръвта в малкият таз. Акупунктурната асистенция на ин витрото в момента е хит в Америка - бях писал тука някъде за една немска публикация, че тази асистенция почти удвоява резултатите при ин витро. При нас имаме няколко чудесни спомена от такива асистенции :P Не бива да мислите, че "отпушваме" тръби, обаче, особено ако наистина са запушени. За целта имаме много добри лапароскопски оператори в БГ. Правилното лечение с игли от своя страна подобрява движенията и преносимостта на тръбите. С една дума - струва си опитът и още как!
Една Геновева

Re: Болка за бебе

Post by Една Геновева »

Докторе, момичета, давам своя отчет! След 3 месеца периодично лечение тук цикълът ми стана по-редовен и не боли толкова. Върнах желанието си и най-важното самочувствието си на жена! Колежките/Коя с радост, коя не съвсем/... :lol: ,всички казват, че имам друго излъчване и подобрена фигура. Както върви май ще се осмеля да мисля за бебе, пък дори и ако ще трябва да заведа мъжа си за вратовръзката на изследване! Ще направим каквото трябва, но за да се чувстваме естествено, познайте кой лекар държа да ни бъде доверен?! Докторе, желая успех за Вас, за нас и за лавицата със снимчици!!!
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Д-р Руйчев »

Мила Деси, благодаря много за обаждането! Голяма радост е! На 43г, последен замразен ембрион, след няколко отхвърлени трансфера - днес сте слушали тоновете на сърцето му...
Господ ще е с Вас до края, ще дочакаме още една снимчица на лавицата! :D
Страхотно нещо е акупунктурната асистенция, не се притеснявайте, че големите Клиники за Ин витро късно са Ви насочили към нас! Щастлив съм, че с 50% подобряваме резултатите им при трансфера!!!
Foxy
Posts: 3
Joined: Sat Jun 14, 2014 2:44 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Foxy »

Приятно съм изненадана, че има местенце и в Българя, където може да се лекува човек като едно ЦЯЛО , а не на парче. Поздравления.
Докторе, бихте ли разяснили какво точно представлява ''Акупунктурната асистенция ин витрото '' ? Търсих в сайта ви, но не открих нищо конкректно освен 2 те снимки на дечицата, родени чрез този метод.
Възможна и приложима ли е работата ви с други инвитро клиники извън пределите на София? Питам ви точно това, защото съм избрала инвитро клиника във Варна.
Работили ли сте с Д-р Емин? Благодаря ви предварително за отговорите.
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Болка за бебе

Post by Д-р Руйчев »

Мила Лисичке, прегръщам Ви , с пожелание да Ви се случи най-хубавото! И веднага отговарям:
Акупунктурно асистирана репродукция е съчетанието на Ин витро методиките с акупунктурни рецепти. /Това значи индивидуализиран избор на акупуктурни точки за въздействие при всеки отделен случай.Точките се най-често се третират с убождане с китайски тънки игли/ При мен има един предварителен преглед и най-дългото лекарско интервю, което сте преживявали. Следват 3 сеанса: преди вземането на яйцеклетката един и два след това. Великолепно е, но трудно осъществимо вторите два сеанса да са сутринта преди трасфера и привечер,след него. Предимството на тази медицина е, че по естествен път хармонизира цикъл, лигавица и защитни секрети и затова съчетаването с нея УДВОИ резултатите на метода ИН Витро, както пише два поста по-нагоре. За съжаление подобно сътрудничество с Варна е трудно... Но винаги можете да дойдете при мен на преглед и консултация, за да Ви кажа конкретно виждам ли и друг вариант.
Искрено и от сърце Ви желая успех!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest