Какво скриват за дисковата болест?

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
Д-р Руйчев
Posts: 135
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Какво скриват за дисковата болест?

Post by Д-р Руйчев »

На живо пред мен и писмено в този сайт мнозина са се оплаквали, че в бг нета изтриват всичко което е в страни от "клиничната пътека": болки в кръста/шията/, крака/ръката/ - преглед на невролог - магнитен резонанс или скенер - хапчета /инжекции/ - болките продължават - неврохирург. Често следва операция и все пак болките повече или по-малко продължават... Утъпкана, хубава, масова пътека! За добро или зло дейността на нашата клиника с годините остана извън нея. Изненадващо за много медици и власти ОБАЧЕ резултатите ни остават много добри...
За мен също бе изненада когато тези дни някои "форуми" са отхвърлили копи-пейста: ПРЕЗ ФЕВРУАРИ АМЕРИКАНСКАТА ЛЕКАРСКА КОЛЕГИЯ ПРЕДЛОЖИЛА МАГНИТНИЯТ РЕЗОНАНС И СКЕНЕРА ДА НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ПОВЕЧЕ ЗА ДИАГНОСТИКА НА ПОДОБНИ БОЛКИ. ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ В 90% ОТ СЛУЧАИТЕ НАМИРАНИТЕ ПРОМЕНИ В ДИСКОВЕТЕ СА СЪПЪТСТВАЩИ, А БОЛКИТЕ СА ОТ МУСКУЛНО-СУХОЖИЛЕН ПРОИЗХОД. ТОВА ОБЯСНЯВА И ДОСТИГНАЛИТЕ 60% НЕУСПЕШНИ ДИСКОВИ ОПЕРАЦИИ В САЩ - ТЕ НЕ ЛЕКУВАТ ПРОИЗХОДА НА БОЛКАТА .../My name is Dr. Mitchell Yass. I am a physical therapist in Boca Raton, Fl and Farmingdale, NY. I joined this group because I want to speak to medical professionals involved in the treatment of pain.
The American College of Physician in February recommended that x-rays and MRIs no longer be used to identify the cause of back pain because in 85% of cases ...http://www.linkedin.com/groupItem?view= ... _pd-ttl-cn
С две думи:Американското съобщение потвърждава нашите наблюдения и обяснява ефективността на нашата лечебна стратегия...
Пешо мъката

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Пешо мъката »

Някой може ли да ми обясни защо го крият? Не го знаят?! Или от груб интерес?! :roll:
Маринчев

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Маринчев »

Ако може да се направи класация на докторските специалности по без помощност за болките при диско, неврохирурзите са на второ място. На първо са невролозите! Абсолютно никаква файда от тях никой такъв болен не е видял, а те лапат "пътеката" сиреч парите лечение на този ужас! И не стига това, ами ти губят времето и шанса да се оправиш по-бързо. На трето са физиотерапевтите и то отиват назад заради помощта от минералната вода или някой добър масажист. А коя е положителната класация ли? Еми нали заради нея и аз чета този сайт... Дай Боже да я намерим тука.
Ясен П.

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Ясен П. »

My name is Dr. Mitchell Yass. I am a physical therapist in Boca Raton, Fl and Farmingdale, NY. I joined this group because I want to speak to medical professionals involved in the treatment of pain.

The American College of Physician in February recommended that x-rays and MRIs no longer be used to identify the cause of back pain because in 85% of cases of patients coming to primary care their pain could not be attributed to a spinal abnormality such as a herniated disc or stenosis. In the July addition of the Cleveland Clinics newsletter, Arthritis advisor, Dr. Orr noted that "most back pain is muscular". He stated "They get an MRI because of the pain; it shows an abnormal disk and so they get a fusion. That's a terrible indication because you don't know that the disk is the source of the pain. Disk degeneration is a normal phenomenon of aging. Everybody eventually suffers from it." In 2005, Dr. Aaron Filler created the MRN which proved that in 95% of cases of sciatica, the cause of pain was the piriformis muscle impinging on the sciatic nerve, not a herniated disc. MRIs don't show muscle spasms, muscle strains or muscle weakness. They don't show pain can come from a misalignment of joint surfaces from a muscle imbalance or weakness. The rate for failed back surgery has passed 60%. Clearly, the use of the MRI as the gold standand for diagnosing the cause of pain is invalid and studies show that surgeries based on these diagnoses do no better than mock surgeries. Isn't it time to stop simply finding new ways to mask pain and understanding how to diagnose the true cause of pain?
August 8, 2011

Ето, това е инкриминираният текст, който стои зад горният линк. Инкриминиран защото ГО ЛЕПНАХ в някакъв сайт "СПОДЕЛИ" и скоро беше деактивиран, а целият пейстнат тест просто не излезе! Английският ми не е блестящ, но ще се опитам да го преведа:
"Името ми е д-р Митчел Яс, физиотерапевт в щатите Флорида и Ню Йорк. Включих се в тази група, за да мога да говоря с медици лекуващи болка. През февруари Американската Лекарска Колегия препоръча Рентген и Магнитен резонанс да не се използват повече за идентифициране на причината за болки в гърба и кръста, защото в 85% от случаите при семейният лекар болките не са причинени от херниран диск или стеноза. В допълнение д-р Ор специалист по ставите в Кливланд отбелязва, че "повечето болки в гръбнака са мускулни"."Те правят ЯМР заради болките и той показва сплескване на диск, но това е ужасно защото не знаете дали дискът е източникът на болката! Много от хората с възрастта имат такива дегенеративни промени в гръбнака. През 2005 г. д-р Аарон Филер доказа, че в 95% от случаите на ишиас пириформеният мускул притиска нерва, а не херниран диск. Магнитният резонанс не показва мускулни спазми, навяхвания или слабост. Той не показва дали болката идва от увредена ставна повърхност или от мускул. Честотата на неуспешните гръбначни операции надмина 60%. Ясно е, че магнитният резонанс използван като златен стандарт за диагноза на болката е невалиден и изследванията показват, че операциите на база такава диагноза не помагат повече от имитация на хирургия. Не е ли време да спрем да търсим нови начини да маскираме болката, а да почнем да разбираме истинските й причини?"
Д-р Руйчев
Posts: 135
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Д-р Руйчев »

Ясене, да време е точно за такова търсене! Лично аз от 6 г. изповядвам това убеждение и виждам от практиката, че съм на прав път. Междувременно в САЩ излязоха още по-остри мнения оспорващи на широко хирургията на гръбнака. Един тамошен лекар написа дори, че бързал да се пенсионира, за да почне да пише истината... Удивително е с каква скорост Допълващата и алтернативна медицина там създава специалисти: хиропракти, остеопати, мануални терапевти, учители по тай чи и чи гун, и др. В екипите има и много психолози. Не всичко еднакво се покрива от осигуровките им обаче. Аз се стремя да следя какво правят, а не кой точно какво, защото общата ми интегративна подготовка никак не ме кара да се срамувам, по-скоро прилагаме доста интердисциплинарни принципи! Старая се да става с минимум персонал, за да е достъпно за хората и в тази криза...
Guest

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Guest »

Оставам като гръмнат! Как може това нещо да го крият от хората?! Тия в САЩ ако са изперкали и ние ли ги гоним вече? Не знам! ТОВА трябва да се чете на първо място! И после да се питат сите доктори що не го казват и не го ли знаят?!
ketballu
Posts: 1
Joined: Wed Jan 01, 2014 7:29 pm
Contact:

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by ketballu »

Добър вечер и честита нова година!
От 26 годишна възраст страдам от болки в гръбнака, кръста, раменете, впоследствие и в седалищния нерв. Минаха 6 години, докато се добера до изследване-КАТ на лумбални прешлени, където откриха дискови хернии на две нива. Когато попитах невролога(жена) дали не може да обединим изследването, защото имам аналогични оплаквания на шийно ниво, отговориха ми, че клиничната пътека е само за лумбални прешлени...Впоследствие(след още 4 години!) се установиха хернии, протрузии и остеофити и на шийните нива. Сега съм на 45 и болката е ужасна, влошава се непрестанно и обхваща целия гръбнак, раменете,крака по седалищния нерв...Има един човек, който ми помага в такива случаи-мануален терапевт,иглотерапевт. Само че да си призная съм малко разочарована в очакванията си.Мислех, че след някакво число процедури ще има трайно подобрение и ще се разрежда необходимостта от терапия.Оказа се, че не е така.Поне веднъж в месеца трябва да го посещавам. Имам и други хронични заболявания и този подход ми се вижда малко едностранчив.По образование съм медицинска сестра, по призвание анестезиологична. В момента работя в кабинет по здравословни причини. Много уважавам анестезиолозите като цяло и в 99 процента поотделно:))Фен съм на холистичния подход в медицината. Това са основните причини, поради които ще си запазя час при Вас в близко бъдеще.
Относно лапането на клинични пътеки, съгласна съм напълно с всичко изложено!Години наред лекуващият ме невролог ме блъскаше с НСПВС,Мидокалм и Милгама и ме пращаше на физио и балнеотерапия, с временен ефект. Кортикостероидите ги отказвах всеки път,въпреки недоволните гримаси. Абсолютно ми забрани да посещавам мануални терапевти, било опасно! Може ли да не можеш да помогнеш на човека, но да му забраняваш да търси алтернативно лечение?Знаете ли от къде узнах за вашата клиника и дейността Ви?От един форум в сайт за анонимни изповеди!Както казва всенародният любимец Вуте :"не знам как требе да е, ама и така не е"....До скоро:))
Атанас

Re: Какво скриват за дисковата болест?

Post by Атанас »

Сега като си мисля наистина болката ти се праща за предупреждение - НЕЩО не правиш както трябва! Обърни си внимание! В този смисъл докторът е напълно прав, че неговата работа е да те насочва и учи, колкото и да не ти се вярва такива неща да помагат... Е, разбира се премахва и отокът от тялото ти, а ти с годините сам трябва да го поддържаш такова и си здрав. Вярно, сега като се освободих от болката и страховете мога и да мисля спокойно. Но питам колко лекари ГО разбират всичко това в цялата му обвързаност и фактически колко от тях искат да ти помогнат повече отколкото да печелят от "оборота"? :!: Дерзайте, Докторе! Който Ви разбере е благословен!
natashi
Posts: 1
Joined: Sun Apr 20, 2014 7:58 am
Contact:

лечение при дискова херния

Post by natashi »

Моля ,ако някой е страдал от дискова херния ,да ми препоръча нещо за облекчаването на силните болки.При мен се оказа,че херниите са две,вече четвърта седмица съм с болки.
Първите 2 седмици ме лекуваха с инжекции,след това лекарства,всичко беше без резултат,на 16.04.2014г.ми направиха озонова терапия в гр.Варна,но болките не спират,изписаха ми Афламил 100,Милгама 100 и Хиалурген .на 25.04 трябва да отида на контролен преглед.Не зная до кога е нормално да боли ,и дали процедурата е била успешна.Ако някой знае и някакви методи за лечение да ми пише
Д-р Руйчев
Posts: 135
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: лечение при дискова херния

Post by Д-р Руйчев »

Здравейте, Наташи! Във форума има 3/три/ теми описания, обяснения и лечения на дисковата болест /което включва дикова херния, хернии, дископатии радикулити, т.н./. И неща десет пъти по-решаващи за страдащите от това мъчение от всичко изброено дотук. Защо не прочетете тези дискусии и ако тогава нещо не Ви е ясно, да го формулирате във въпрос?! Мисля, че ще Ви бъде по-полезно. Защото във всеки форум еднаквите теми се окрупняват за да не стават лабиринт от говорилни. Вашият постинг ще бъде прикачен към темата "Какво скриват за дисковата болест".
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests