"Възпитание" на болката ли?!

Стари теми
BUTTON_POST_REPLY
Пират Шишо

"Възпитание" на болката ли?!

Мнение от Пират Шишо » Нед Окт 03, 2010 3:33 pm

Докторе, извинете ама сте казвали на свои пациенти, мои близки, че БОЛКАТА СЕ И ВЪЗПИТАВА! :o Като как ще стане това и не е ли несериозно? Не отричам, че сте им помогнал, но това обяснение малко ме смущава?! Моите уважение към лекаря, но теоретика... :idea:

Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: "Възпитание" на болката ли?!

Мнение от Д-р Руйчев » Нед Окт 03, 2010 4:14 pm

Драги ми Шишо, не знам дали Веселият Роджер е на знамето Ви, но знам че наистина Ви благодаря за въпроса. Дано да не е прикрит медиен въпрос, обаче! Ще пропусна какво казва Лао Дзъ по случая или какво доказаха психофизиологичните изследвания в САЩ през 70те на ХХ век, защото темата е огромна и интересна. На чисто битово ниво ще Ви помоля обаче да си представите следната картинка: имате детенце на 2, 3 или 5 годинки, което тичайки се спъва и се пльосва в цял ръст напред. Какво е най-добре да стори майка му:1/ Да се втурне пищейки с вика "леле,какво стана"? 2/ Да доближи загрижено, но спокойно с думите: "Опаааа! Тупни-стани, на мама юначето!" 3/Няма значение майката какво ще каже, стига да повика "Бърза помощ"?
Анализа на вариантите Ви предлагам да направим заедно, но пред по-широка аудитория. Кой от сутрешните блокове бихте предпочели: на Гала, на бТВ или някое друго предаване за здраве, което аз не знам, но се гледа? Сега пък аз Ви питам като "услуга за услуга", защото тези дни имах подобен разговор и изборът си остана нерешен :oops: Току виж и на предаванията им стане интересно? ;)

Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: "Възпитание" на болката ли?!

Мнение от Д-р Руйчев » Нед Окт 03, 2010 4:25 pm

Пропуснах да помоля: ако можете направете си труда да разгледате авторският ми модел на болката в сайта. Ще бъде чудесно, ако разберете, че болката като феномен се явява холограма или пространствен интегритет от описаните три психични измерения. Тя не лежи в нито едно от тях а в пространството помежду им отразява и трите наведнъж! Тоест болката е връзка между сетивност, емоция и познавателен процес.От тях познанието поне се възпитава със сигурност!

Пират Шишо

Re: "Възпитание" на болката ли?!

Мнение от Пират Шишо » Вто Окт 05, 2010 10:14 am

Пардон -така вече звучи по-сериозно и ще ми е интересно да Ви гледам по ТВ! Къде смятате да отидете или чакате предложения от форумците?! Не разбрах за каква медийна прикритост ми говорите, но аз си направих труда да разбера нещо от модела, който те кара много да мислиш! Но колцина ще си направят труда? :mrgreen:

Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: "Възпитание" на болката ли?!

Мнение от Д-р Руйчев » Пет Окт 08, 2010 10:45 am

Благодаря за усилието, Пирате! :D Значи бягате от публична дискусия! Шегувам се, разбира се, но разяснения по темата ми се струват важни за широката публика. А може би и интересни - форумците ще кажат и може би ще подскажат къде е най-добре да се случи това, ако го намират за нужно. Все пак този сайт е единствената територия за изучаване и познание по въпросите на болката у човека!

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта