На 12г. и болка в кръста

Стари теми
BUTTON_POST_REPLY
Vqqqra

На 12г. и болка в кръста

Мнение от Vqqqra » Пет Апр 15, 2011 1:10 am

Здравейте докторе!Попаднах случайно на сайта ви и след ,като го прочетох останах обнадеждена.
Става въпрос за сина ми ,който след няколко дни ще навърши 12г.Той спортува активно баскетбол от 2 год.Преди два месеца след една интензивна тренировка го заболя кръста от дясно.Каза ,че се е случило ,като е отскочил да хване висока топка.Решихме ,че се е разтегнал и няколко дни пропусна тренировките.Болката не я усещаше ,когато е в покой.Появявяше се при определени движения.Посетихме д-р в спортния диспансер ,който след като опипа мястото ни изписа да го мажем с диип релииф и болкоуспокояващи.Ползвахме само крема,понеже болката не беше толкова силна ,когато няма натоварване.Продължи да посещава тренировките и по време на едно състезание го заболя по силно.Продължихме с мазането,но почна да се оплаква и от болка в крака,отдолу на ходилото.
По препоръка на наши близки го заведохме при известен чакръкчия.Човека от първия път уцели къде го боли.И понеже аз съм малко тома неверни ,ми показа как се разминават двата крака ,синът ми беше легнал по корем и той сгъна двата крака от коляното на горе,единият изглеждаше видимо по къс и усукън.След наместването бяха еднакви.След тази процедура го наболяваше леко 3,4дни и после му мина напълно болката.И така 2 мес.без никакви оплаквания.
За съжаление преди 2 дни пак всичко се повтори по време на състезание,но този път от другата страна-от ляво на кръста.Отидохме пак при чакръкчията,сега очакваме съвсем да отшуми болката.
Винаги след тренировка краката го болят ,но на сутринта нищо му няма и така до вечерта ,докато приключи другата тренировка.
Днес се сетих,че когато беше на 2г.,докторите се съмняваха,че е болен от минингит и му теглиха гръбначно мозъчна течност,известно време след това куцаше.Незнам дали може да имат връзка м/у двете неща.
Притеснява ме това прищипване на нерва да не се повтаря често и да му стане по голяма травма.За отказване от спорта и дума не дава да се каже.Затова търся вариант да му се помогне трайно.Дали бихте могли да ни помогнете?И колко време ще продължат процедурите?
И още един въпрос имам?Дъщеричката ми в момента е на 6г.По време на раждането и се бяха загубили тоновете,но успяха да я спасят.Беше на няколко месеца,когато забелязат,че по време на плач или смях устата и се изкривява на една страна,долната усничка провисва надолу в единия ъгъл.Не веднъж я водих при различни невролози.Едни казваха пареза на лизев нерв,други на периферен.Изледвания не са правени.Последно идвахме в София при д-р Летвиненко,точно тогава той беше ангажиран и негов колега я прегледа и и постави диагноза-Синдром на криво плачещо лице.Според него нищо не може да се направи.Ще ми се да чуя и вашето мнение относно дъщеря ми.Изкривяването е само на устата.
Извинявам се за дългия пост и с нетърпение ще очаквам отговора Ви.

Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: На 12г. и болка в кръста

Мнение от Д-р Руйчев » Пет Апр 15, 2011 10:19 am

Здравейте, Вяра! Ще говоря само за сина Ви. С една дума вече има съмнение за дискова болест . Увредеността на диска се променя, но не достига пълно възстановяване. Важното е да се обучи на по-специален режим на натоварване и сами да изберете какво ще прави в живота си. Напоследък имах повече млади пациенти с дискови проблеми. Например 17 г. акробат в основа на пирамида. През лятото израства 5-6 см, през есента преди да се заякчат връзките на гръбнака рязко се натоварил и се приплъзва целият стълб спрямо таза. Подобна листеза съм виждал и при щангисти - това спря кариерата на кандидат олимпийски шампион по времето на Иван Абаджиев. Толкова на прима виста, ако желаете по-точна консултация запишете час и елате с изследванията и момчето. Желая ви успех и здраве!

Vqqra
МненияCOLON 1
Регистриран наCOLON Пет Апр 15, 2011 1:03 am
CONTACTCOLON

Re: На 12г. и болка в кръста

Мнение от Vqqra » Пет Апр 15, 2011 1:03 pm

Благодаря за бързия отговор.
И нашия син от октомври до края на март израсна с 9см.,може би наистина има връска между травмата и бързото израстване.
Ще се опитаме да се организираме (понеже не сме от София)и да го доведем при вас.

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта