малко ни будалкате, докторе!

Стари теми
BUTTON_POST_REPLY
будала

малко ни будалкате, докторе!

Мнение от будала » Сря Дек 15, 2010 9:12 pm

ДъРъБъРъ казва, че физиотерапия и рехабилитация след иглотерапия са строго противопоказни до 6 месеца. Разтръшках интернет и познайте - няма такова мнение.
В местната поликлиника се обърнах към кабинета по физиотерапия, като лекарката (д-р Димитрова) практикува и китайска медицина. Тя категорично отрече подобно противопоставяне.
Обърнах се към БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ПО ТРАДИЦИОННА КИТАЙСКА МЕДИЦИНА и от там ми отговориха следното:
"...Не съществува подобно ограничение да не се прилага физиотерапия до 6 месеца след приключване на лечение с иглотерапия.Ако при Вас иглотерапията е комбинирана с електропунктура ,тогава би могло конкретно да се ограничи прилагането на някои видове токове за 3месеца.
Бих казала,че много често даже комбинираме акупунктура с някои процедури от физиотерапията- например лазер..." - д-р Еленкова

Питам се, тази лъжа за какво беше или е просто некомпетентност!

Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: малко ни будалкате, докторе!

Мнение от Д-р Руйчев » Чет Дек 16, 2010 12:57 pm

Питам се, тази лъжа за какво беше или е просто некомпетентност!
Хайде по-кротко, досега във форума никъде не са допускани квалификации! Още по-малко под чуждо име и за някакви корпоративни интереси. Във всеки случай двуличието не е там, където го търсите! Няма да коментирам колеги, организации и дружества, ОК?
А сега добре дошли с въпроса си и ще ви моля да внимавате в думичките ми.
Първо - не си спомням да съм писал такова нещо, но ГО КАЗВАМ НА ПАЦИЕНТИТЕ СИ преди да започнем лечението, защото от практиката си съм убеден в него и то е в тяхен интерес. Имам предвид няколко злополучни случая, когато в края на оздравителната фаза, без особена нужда им е прилагана ФИЗИОТЕРАПИЯ /не рехабилитация! - правете разлика иначе никът Ви ще се окаже верен!/. Настъпиха внезапни тежки рецидиви, като най-лошото беше, че от гледна точка на Източната диагностика картината вече биваше замъглена! Става дума за строго физикални средства, които очевидно блокират вътрешните физични процеси в организма, образно казано така, както внезапен бръм от електроуред смущава звука на добре настроеното радио до него. Толкоз! Вие обаче, ако речете може да ходите на физиотерапия колкото си искате и искрено се надявам да ставате все по-добре! Това е целта, нали?!
Ако зад този постинг обаче стоят мнения на физиотерапевти, тоест лекари, моля те да заповядат в рубриката "наука" на този сайт, където се обсъжда огромната разлика между "иглотерапия"/едно време това се учеше за два месеца в курсове по "физиотерапия"?!/ и физиология, диагностика и лечение в Традиционната Китайска Медицина. Ако второто може да се побере в раздел на физиотерапията, значи и врабче може да снесе слон!
И накрая: колеги, преди да заговорите за компетентност, съобразявайте се че този форум е за страдащи С БОЛКИ! Моля за строга коректност в информацията! Какво е това "физиотерапевтично средство" - лазер? Лазерът си е феномен с различна употреба! Лазерна хирургия, очни болести, лазерпунктура, вътресъдов лазер - различни цели, различни апарати. Или важното е да звучим гръмко?

Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Re: малко ни будалкате, докторе!

Мнение от Д-р Руйчев » Чет Дек 16, 2010 1:10 pm

И още нещо - акупуктура, електроакупунктура и лазерпунктура самият аз ги комбинирам! И това няма нищо общо с никаква физиотерапия! Ако Вие, Будала, сте били мой пациент, сигурно съм Ви казвал, че най-важното е какво "изречение" казваш на тялото с избора на "точките", а не с какво мастило ще го напишеш. Но дали пък собствените Ви страхове не Ви блокират нещо и без да искате създавате интриги между лекарите?! Дано да сте ме разбрали сега и дано оздравеете напълно! Успех! :!:

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта