Кортикостероиди при дискова херния. Тегретол при неврал

Стари теми
BUTTON_POST_REPLY
Д-р Руйчев
МненияCOLON 128
Регистриран наCOLON Чет Мар 25, 2010 5:40 pm
CONTACTCOLON

Кортикостероиди при дискова херния. Тегретол при неврал

Мнение от Д-р Руйчев » Сря Окт 27, 2010 4:10 pm

Поради страшно много запитвания на страдащи от тези болести реших да им отговоря в отделна тема. Няма да плащам дан на скромност и предразсъдъци, защото ние сме единствената клиника у нас, която се занимава с проблема "ХРОНИЧНА БОЛКА" вече шеста година и мисля, че го правим старателно. Наблюденията, които ще споделя са извлечени от 1 000 досиета на наблюдавани пациенти. Впечатленията ни:
1/ Уви, и при дискова херния и при невралгии/тригеминус,фациалис, междуребрена -след Зостер - все едно/ няма успешно консервативно тоест неоперативно, лекарствено лечение. Независимо дали е амбулаторно или вътреболнично. /Тук не коментирам ролята на здравното финансиране, защото то се направлява лобистки. Виж "История на клиниката" в сайта/.
2/ Кортикостероидите при дискова херния са ефективни само ако се прилагат като блокади и особено епидурално с анестетик.Това се прави от специалисти по хронична болка и различни лекари насочено усвоили някоя техника. Масовите мускулни инжекции с дипрофос обаче, трудно надскачат процентите на плацебо ефекта. Хапчетата кортикостероиди за целта носят само и единствено множеството странични ефекти - язви, високо кръвно налягане, повишаване на кръвната захар и др.
3/ Антиепилептичните средства - тегретол и лирика по принцип са ДОПЪЛНИТЕЛНА терапия към обезболяването на невропатната болка. Тази болка се ражда в нервните пътища и прилича на информационен бръм - фалшив сигнал. Идеята е абнормните огнища да се подтиснат. За съжаление явно механизмът на невропатията е по-друг и тази "адюватна" терапия носи само допълнителни странични ефекти върху психиката. Част от страдащите се оплакват от промени в личността...
С една дума ПЕЙН КЛИНИКИТЕ не случайно се появиха и търсят нови пътища на лечение!

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта