МЕХАНИЧНА ПРИЧИНА! /пренесено от сайта/

Стари теми
Post Reply
Милена Митева

МЕХАНИЧНА ПРИЧИНА! /пренесено от сайта/

Post by Милена Митева »

Здравейте Д-р Руйчев,
На 43год.съм,имам сколиоза още от ученичка,с течение на годините започнаха да ме мъчат болки в гърба,направих стандартна физиотерапия,чувствах се добре,последните 3год.работата ми беше свързана със стоене права и болките се съсредоточиха в областа на кръста.При рентгенова снимка се оказа,че прешлените на L-5 и L- 4 са доближени,а при направения скенер на същото място имам малка латерална дискова херния.От 6месеца напуснах работа и почижам,но болката не минава,ходих на санаториум в Поморие и Банкя,но ефекта беше много краткотраен.Въпроса ми към вас е:След като проблема е механичен,вследствие на приближените прешлени,мога ли да се подложа на лечение във вашата клиника?
Благодаря ви предварително!
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: МЕХАНИЧНА ПРИЧИНА! /пренесено от сайта/

Post by Д-р Руйчев »

Г-жо Митева, реших да Ви отговоря публично, защото явно някои неща не могат да се възприемат от стандартните медици, какво остава за неспециалистите! Истината е, че огромният брой пациенти идващи при нас, по правило имат като Вас МЕХАНИЧНА ПРИЧИНА за проблема си. Въпросът тогава е как получават такова облекчение, че не само остават доволни, ами и смело продължават в живота си? Отговорът от години се потвърждава пред очите ми:
между ФОРМА и ФУНКЦИЯ връзката не е такава,
каквато си я представяме в познатата ни медицина! Много често на ретген у двама души еднаква става е еднакво увредена, а оплакванията им са СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ. Това го знаят много лекари, но никой не казва защо? Според мен причината е, че класическата медицина разглежда детайлно СТРУКТУРНИЯТ анализ и направо игнорира ФУНКЦИОНАЛНИЯТ такъв. А простичко казано, ако един лагер е разбит и не можете да го смените, то поне можете да го центровате и смазвате, нали? И той пак заработва сносно. Защо не приемем, че източните учения с прецизните им наблюдения умеят точно това? Извинете, ако отговорът ми Ви се стори малко “механичен”, но Вие сама отворихте дума за механика! Уверявам Ви нямате полза от витиеват “научен” отговор с непознати думички, какъвто мога да дам. Предпочитам човешки да Ви кажа: абе защо не опитате нещо от което можете само да спечелите?!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests