"Узрява" ли човек, за лечение на болката си?!

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
Post Reply
Д-р Руйчев
Posts: 146
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

"Узрява" ли човек, за лечение на болката си?!

Post by Д-р Руйчев »

Вчера беше Еньовден - денят на билките, тоест зреенето за годината започна. По съвпадение, пак вчера ми звъни младеж. Попита аз ли съм, потвърдих. Той: "какво можете да помогнете?!""Моля???"- онемях аз. Това, че няма "добър ден, удобно ли е?!" и т.н. го прескачаме. Ама това да почнеш разпит, без даже да кажеш какъв ти е проблема?! Точно това и попитах. "Кръст ме боли.Какво можете да помогнете?!" Аз, естествено, не съм сам в кабинета, а минутите се навиват. Казвам, че тук ме чака друг човек, а отговорите ги има в сайта. Да го разгледа и ако приема метода, да звънне пак. "Е хайде,де! Накратко - акупунктура ли?!" "Не, казвам, много повече. Цял комплекс е, прочетете го!" "Ясно!"- троснато затвори той.
Идея нямам какво му е станало ясно! За мен, обаче, е ЯСНО, че хронична болка е почнала да му досажда! И той търси как най-лесно, без зор или грижа, да си махне досадата.Уви: въобразява си, че става така! Мързи го даже да прочете няколко реда, за да научи как може да си помогне. И постепенно стига до голям зор и постоянни грижи за "кръста" си. Върти се в кръг от лесни лечения - по-умно хапче, по- "мощна" физиотерапия, нов вид наместване и т.н. Не търси помощ, а чака да му я НАПРАВЯТ. Може ли да почне да узрява за собствено участие в лечението?! С усилие и труд?! Не е и чувал подобно нещо. Впрочем и колегите ми, не разбират на какво да те учат. И много болни се отчайват...
Други пък узряват: хроничната болка, /тази която се повтаря с времето!/ може би ни кара да се променяме?! Само че, кой да те научи как?!
Въпрос, от който младежът е мнооого далече. Дано имаш късмет, момче!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests