Най-добрата акупунктура или иглотерапия е тук - ТКМ! ИМ!

Този ФОРУМ е предназначен за вас, страдащите - да задавате въпроси и обменяте мнения и опит в областта на болката и нейното лечение.
Post Reply
Математикът

Най-добрата акупунктура или иглотерапия е тук - ТКМ! ИМ!

Post by Математикът »

Смях ме присвива като видях, че д-р Р. не излиза в търсачката на "иглотерапия и/или акупунктура"! Излизат тоя невролог лекува с иглотерапия това, онзи доктор пък астма/целият елит ходел при него :lol:/, еди коя си физиотерапевтка правила и еди какво си с игли, а за китайците да не говорим - Нин, Мин и др. Слава Богу за китайците поне мнозина пишат, че не могат да покрият нашите стандарти за хигиена, ангажираност и въобще не са добрият изход. Но ме е смях и яд едновременно и на д-р Руйчев, като си спомня как ме сряза по телефона като попитах с иглотерапия ли лекува?! Човекът искрено държи на разбирането си - акупунктура сама по себе си няма, това е само метод от Източната медицина, който се хвали с нея е недоучка. Аз като съм анестезиолог да не съм инжекционист? - казва той. И действително прилага най-доброто от двете медицини/Китайска и Класическа/ в пълен обем. Успех драги докторе, благодаря ти за резултата, а и за всичко което научих покрай лечението си. И дано не ме познаеш по ника, след нашите научни спорове, защото недай Боже, може пак да ми потрябваш! :roll:
Алфата

Re: Най-добрата акупунктура или иглотерапия е тук - ТКМ! ИМ!

Post by Алфата »

Хората са ми много смешни, да не кажа нещо повече! Като чуят иглотерапия-акупунктура се вълнуват от пълни глупости /ша боли ли?! Лелий, колко игли ша ми мушкат?Ура, как не почувствах нищо!!!/ и прочие, но не и от същественото :!: Аз имам неврологично заболяване за което поне въднъж в годината всички ми препоръчват акупунктура, та съм опитал вкуса на няколко различни школи в чужбина и у нас. Лани ме водиха при един много известен доктор уж близък на битивито, но сега отидох при д-р Руйчев. Искам да ви кажа като стара пушка: този доктор не работи конфекция! Преди да постави една игла той мисли защо да я постави, къде да я постави и накрая дали я е поставил точно наистина?! Съвсем различно е наистина и се надявам резултатът ми за по-дълго да е различен! Благодаря, докторе, и както казваш: Бог пред нас, ние след Него...
Д-р Руйчев
Posts: 147
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Най-добрата акупунктура или иглотерапия е тук - ТКМ! ИМ!

Post by Д-р Руйчев »

Драги пациенти,
напоследък пак ми се налага да обяснявам холистичното /целокупното/ лечение тук, но не откъм страната на Източната медицина и акупунктурата, с които работя, а обратното откъм класическата медицина! Много зачестиха случаите, когато конвенционалната медицина лекува сърдечно-съдова диагноза например, в съответното кардиологично отделение , но недооценява настъпващите бъбречни или белодробни увреди! А истинските кризи в състоянието настъпват, когато се засегнат едновременно поне две системи. Засегнат ли се три - състоянието става критично! Точно тези ЕДНОВРЕМЕННИ връзки и процеси не са във фокуса на конвенционалното здравеопазване. Само реаниматорите, какъвто съм бил цял живот, непрекъснато следят взаимовръзките между жизнените системи. Това обаче е в спешната, критичната медицина!
А в хроничните прояви подобна лечебно-диагностична организация няма. Горките джипита никога не могат да имат този час и половина за прием на един пациент! Да не говорим за безройните психосоматични прояви, които въобще не се взимат под внимание! Това е причината все повече хора с неясни диагнози да се консултират при мен. Нито е чудно, нито е неуместно! Колегите ми не са виновни.
Д-р Руйчев
Posts: 147
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:40 pm
Contact:

Re: Най-добрата акупунктура или иглотерапия е тук - ТКМ! ИМ!

Post by Д-р Руйчев »

Драги форумци, научих шегата зя мен, че вече съм приемал нови пациенти "само след приемен изпит". :D Има нещо подобно доколкото за половин ден вече приемам не повече от двама души в програма и гледам да са такива,с които не си губим взаимно времето! Възрастта ми не разполага с излишък от такова и се опитвам да го ценя.
На питането за метода ми ще отговоря с цитат от сайта ми - МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ: Всички Конвенционални медицински методи плюс Системна енергетична акупунктура, Корейска Ортодоксална Саам Акупунктура, Аурикулотерапия, Чи Гун, психотерапия, когнитивно поведенческа терапия и др.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest