Безсъние, депресия и страхова невроза
проблем паническо разстройство
Имам от близо две години панически атаки. Пия антидепресанти, но нямам много подобрения, възможно ли е лечение на паническото разтройство с други методи - алтернативни, без лекарства. Моля дайте съвет. Благодаря!
-
Re: проблем паническо разстройство
Да, има такава възможност именно при алтернативните методи, но с интегративен подход. Това значи сбор от диагностика от вътрешната медицина, кардиологията, психологията и евентуално сбор лечебни средства от Източната медицина. Понякога не става бързо защото ключът към лечението е много индивидуален. И не забравяйте важното: ТУК ВИЕ СЕ ЛЕКУВАТЕ, НИЕ ВИ ПОМАГАМЕ САМО! АКО СЕ ОПИТАТЕ ДА ИЗЛЪЖЕТЕ НАС, ЛЪЖЕТЕ СЕБЕ СИ.
Успех Ви желая, който/която и да сте! Решите ли се, обадете се!
Успех Ви желая, който/която и да сте! Решите ли се, обадете се!
Re: проблем паническо разстройство
Имам болки в гърба, стягане в гърдите, тахикардия от 3 год.,когато пред очите ми умря баба... Първият прием тук докторът си игра с мен ЧЕТИРИ ЧАСА. И въпреки това направих паник атака...
На вторият сеанс успях!!! Излежах по очи спокойно времето на процедурата. СПОКОЙНО, колега, разбираш ли?! Ами ако изуча всичко както трябва и се справя сам?
Благодаря на доктора, че първо ми спря лекарствата, благодаря на Господа, че ги бях пил толкова кратко!
На вторият сеанс успях!!! Излежах по очи спокойно времето на процедурата. СПОКОЙНО, колега, разбираш ли?! Ами ако изуча всичко както трябва и се справя сам?
Благодаря на доктора, че първо ми спря лекарствата, благодаря на Господа, че ги бях пил толкова кратко!
Безсъние, депресия и страхова невроза
Здравейте,
От 4-5 месеца страдам от депресия (придружена със страхова невроза), чиито най-изявен симптом е безсъние и понижен апетит. В момента посещавам психотерапия, но понеже е от скоро поне във физическите симптоми нямам облекчение. Въпроса ми е дали може да се помогне на състоянието ми със средствата на ТКМ? В момента не употребявам антидепресанти, а само екстракт от жълт кантарион. Предварително благодаря.
От 4-5 месеца страдам от депресия (придружена със страхова невроза), чиито най-изявен симптом е безсъние и понижен апетит. В момента посещавам психотерапия, но понеже е от скоро поне във физическите симптоми нямам облекчение. Въпроса ми е дали може да се помогне на състоянието ми със средствата на ТКМ? В момента не употребявам антидепресанти, а само екстракт от жълт кантарион. Предварително благодаря.
-
Re: Безсъние, депресия и страхова невроза
Здравейте, Алекс! Отговарям направо и честно - аз работя с психотерапевти и те работят с мен. Има какво да се опита с холистичният подход, който прилагаме, но броят и програмата на сеансите е по-различен отколкото при другите ни пациенти. Психолозите считат, че едновременната ни работа дава много повече от удвоени резултати, но всеки с индивидуалността си, включително и като съдба! Ако решите да дойдете, обадете се час за консултация първо. Искрено Ви желая успех! Психотравмата Ви ще отмине, "тройката" Ви ще я пречисти без последствия!
Благодаря много за отговора. Ще дам още малко шанс на настоящата си терапия и при нужда ще ви потърся. Всичко хубаво ви желая и продължавайте да помагате на хората!
-
Алекс, психолозите с които работя ми направиха остра забележка, че в отговора си не съм подчертал успешното лечение тук на повечето Ви телесни симптоми! Да апетитът ще се върне бързо и сънят Ви ще се подобри. Съжалявам за пропуска! И Ви благодаря за добрите думи...
-
Напоследък по телефона зачестиха въпросите дали "акупунктурата" помага при емоционални разстройства като тревожност, депресия, паник атаки и прочие. Сама по себе си тя помага много бавно, след много сеанси. Но тук никога не се прави само "акупунктура". Първо се изгражда подробно пъзела на проблема от симптоми -телесни, вегетативни и емоционални. После всичко се преценява от гледна точка на стандартната медицина, китайската медицина и психотерапията. Чак тогава се търси най-краткият път за лечение и обучение на човека като цяло. Това е най-бавният, най-времеемкият, но и най-ефективният подход. Само така акупунктурните сеанси се свеждат до 3-6 броя. Целта е човекът, колкото може по-рано, да поеме здравето в ръцете си.